Hovězí na houbách

13. dubna 2012 v 8:14 |  Recepty
Hovězí na houbách

Pro 4 osoby příprava: 15 min
vaření: 1,5 hod

- 750g hovězího zadního
- sůl, pepř
- slunečnicový olej
- cibule nakrájená na jemno
- 2 stroužky česneku, utřené
- 1 lžička kmínu
- 2-3 hrsti sušených hub
- 400 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce zakysané smetany

Maso nakrájejte na plátky asi centimetr silné, osolte, opepřete z obou
stran a na koncích mírně nařízněte, aby se maso nezkroutilo.Na oleji
nechte zesklovatět cibuli, přidejte česnek a pak na něm zprudka opečte
plátky masa.Přidejte houby, podlijte 150 ml vývaru a za občasného
podlívání duste do měkka, minimálně hodinu.Na závěr přidejte zbylý vývar,
povařte, zahustěte tmavší jíškou připravenou ze 2 lžic másla a 2 lžic
mouky a vmíchejte 1 lžíci zakysané smetany.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama