Recepty

2. dubna 2012 v 16:38 | Kafuboss |  Recepty
Francouzské brambory:

Složení: 2kg brambor, 250g sýru eidamu,400g měkkého salámu (český, gothaj,...), 300ml mléka, 3ks vajec, majoránka, sůl, pepř

Postup:
Brambory i se slupkou uvaříme v osolené vodě, tak aby byly středně měkké. Až vychladnou tak je oloupeme, a buď přes sítko, nebo jiným způsobem nakrájíme. Nakrájené brambory umístíme do předem vymaštěného pekáče (můžeme olejem, nebo sádlem, či máslem). Do toho přimícháme nahrubo nakrájené kousky salámu. Pak vše posypeme majoránkou a nastrouhaným sýrem (někdo do toho dává i mraženou zeleninu, či cibuli). Vajíčka přidáme k mléku a dochutíme solí, popřípadě pepřem. Pak tímto koktejlem zalijeme brambory.
Pečeme na 175 - 200°C po dobu cca 30ti minut.
Bon apetit!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 L+P<3 L+P<3 | Web | 2. dubna 2012 v 16:43 | Reagovat

může být dobré ;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama